5000+ sosyal imleme adresi...




Sosyal imleme İnternet kullanıcılarının internet kaynaklarının yer imlerini düzenleme, saklama ve arama yapmak için bir yoldur. Bir çok çevrim içi yer imi hizmet sağlayıcı 1996 yılından itibaren bulunmakta olup 2003'te kurulmuşdelicious "sosyal imleme" ve tagging terimlerini yaygınlaştırıp popüler hale getirmiştir. Sosyal imlemenin, imlemeden farkı; kaliteli soyal ağlarda paylaşılması ve daha çok ziyaretçi tarafından görülmesidir. İmlemeler indeks/listeleme hızını arttırırlar ve ziyaretçi arttırılmasını sağlarlar.
Kaba bir açıklama yapmak gerekirse, imleme listelenme hızını artırır ve iyi düzeydeki sitelerden bağlantı elde etmeye yarar. Bu sayede alt sayfalar güçlenir. Alt sayfalara gelen ziyaretçi sayısı ve google'daki sıralama yükseliş gösterir, siteye erişim kolaylaşarak artar. Çok doğal olarak backlinklerin sayısı da artar. Önemli bir SEO kriteri olarak imleme sürekli kullanılmalıdır. Örnek olarak, bir makale 5-8 sitede paylaşılırsa iyi bir seviyeye sahip olunur.
Düzenli paylaşımlar sonucu sitenin listelenme hızı saniyelere kadar düşebilir. Listelenme hızına "toplist" ve "dizinler" de etki etmektedir. İmleme yaparken de her zaman olduğu gibi aşırıya kaçılmamalı. Özellikle kaliteli imleme sitelerinde paylaşım en faydalısıdır.

Kaynak: Wiki

Download yazısına tıklayarak 5000+ imleme adresinin yazılı olduğu text dosyasını indirip kullanabilirsiniz.

DOWNLOAD