Bu Adam Gerçekten Uçuyor !

ucan




Amerikalı ünlü serbest paraşütçü ve hava dalış sporcusu Jeb Corliss, görüntüleri yayınlandı.



  Amerikalı ünlü serbest paraşütçü ve hava dalış sporcusu Jeb Corliss, geçtiğimiz ay Güney Afrika'da yaptığı kazanın görüntülerini yayınladı. Bacaklarının arasında ve kollarının altında hava geçirmeyen kumaştan yapılmış kanatların olduğu 'Wingsuit' kıyafeti giyen 35 yaşındaki maceraperest Corliss, 16 Ocak'ta Cape Town kenti yakınlarındaki Table Dağı'nda bir atlayış denemesinde bulunmuştu.


   Denemede arkadaşı Jeff Nebelkopf ona eşlik ediyordu. Farklı açılardan kameraların da kayıtta bulunduğu atlayış sırasında Corliss'in planları yolunda gitmedi. 60 metrelik yükseklikten atlayan ve atlayış çizgisini kaybeden Corliss, saatte 190 kilometre hızla bir kayanın tepesine çarpıp havada sekti. Sert darbeye rağmen paraşütünü açmayı başarıp yere inebilen Jeb Corliss, mucize eseri hayatta kaldı. İki bacağı da kırılan Corliss, helikopterle kaldırıldığı bir hastanede 5 hafta boyunca tedavi gördü.
 
Ölümden dönen sporcu, kendisine ait resmi internet sitesinden olay anının görüntülerini yayınladı. Corliss'in tamamen iyileştikten sonra adrenalin dolu atlayışlarına devam edeceği öğrenildi.


Yorumlar