TC Sazan Avıymış !



inci


Güne bugün Sosyal medya da Facebook ve twitter da bazı kullanıcıların hesap adlarının başlarına TC koyduklarını görerek başladım.Bir değil iki değil üç değil derken baktım ki bir çok kullanıcının hesap adlarının başında TC isim soyisim şeklinde yazmakta.Nedir bu olay deyip ufak bir araştırmadan sonra olayı öğrendim.Hükümetin Sağlık kuruluşlarının isimlerinin başındaki TC ibaresinin kaldırılmasına bir tepki olarak başladığını anladım.Özellikle twitter da TC İbaresi kaldırıldı şeklinde trendtopicler türkiye ve dünya gündemine oturmuş bulunmaktaydı.


incitc
İnci sözlük TC sazan.avi

    Daha sonra anlaşıldı ki bu olayın inci sözlük ün oluşturmuş olduğu bir sazan.aviolduğu anlaşıldı.İnci sözlükte ki kullanıcılardan birinin bu olayı başlatmış.

Twitter da halen bu konu hakkında espriler dönmekte.Onlardan bir tanesi : 

    BİM'in kapatılacağını öğrenen binlerce VATANDAŞ facebookta isminin başına LE eklemeye başladı.
inci2


Yorumlar

  1. Aslında TC ibaresi koyma fikrinin incisözlükçülerden başlamadığı kesin, çünkü tepki milyonlarca kişi tarafından ortaya kondu. İncisözlüktekiler fikir onlardan çıkmadığı için kıskançlıkla işi kendilerinin sazan avı olarak başlattıklarını söyleyerek kendilerine mal etmeye uğraşıyorlar yalnızca... Bu olayın sazan avı olmadığının en büyük kanıtı, TC ibarelerinin kaldırılmaya başladığı yolundaki haberlerin gerçek olması. Sazan avı yapmak için önce piyasaya asılsız haber yayılıp ardından gösterilecek tepki beklenir. Dolayısıyla boş kutu inciciler kendi kendilerine gelin güvey olmaya devam etsinler...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder