Asus, Amerika telefon pazarında

2 Ağustos 2013 CumanamliahmetShareTweetAsus’un hedefi akıllı telefonlarını daha büyük pazarlara yaymak. Ancak bunu gerçekleştirmek o kadar da kolay olmayacak.
Akıllı telefon sektörünün ne kadar büyük olduğunu anlatmaya gerek yok sanırız.
Fakat sektör ne kadar büyük olursa olsun, pastadan büyük payı alan firmalar genelde belli başlı markalar oluyor. Dolayısıyla sektöre girer girmez iyi bir yere gelmek oldukça güç.
Buna rağmen Asus, daha önce girmediği Amerika pazarına girerek akıllı telefon dünyasında daha iyi bir yer edinmek istediğini resmen açıkladı.
Padfone ve Fonepad modelleriyle şu an için piyasada boy gösteren Asus, hali hazırda birçok pazara açılmış durumda. Fakat bu pazarlarda satış bazında pek de üst sıralarda bulunmuyor. Buna rağmen farklı cihazları ve marka güvenirliliği sayesinde Android dünyasında sevilen bir isim olarak karşımıza çıkıyor. Piyasaya geç dahil olduklarının bilincinde olduklarını belirten Asus CEO’su Jonney Shih, buna rağmen iyi bir ilerleme kaydettiklerini dile getirdi.
Geçtiğimiz dönemlerde Lenovo’da gelecek yıl Amerika’da akıllı telefon pazarına açılacağını duyurmuştu. Daha önce sadece Çin’de satışa sunulan ve her çeyrekte 10 milyon’a yakın satış rakamına erişen Lenovo, bu vesileyle batıda satışlarını daha da arttırabileceğini düşünüyor. Asus ve Lenovo’nun gelecek yıl Amerika’daki pazara adım atmasıyla ne gibi modellerin piyasaya sürüleceği merakla bekleniyor.

Yorumlar