Google hayali gerçek yapıyor!

Google gerçek zamanlı çeviriye başlayacak
Google, cep telefonlarını bilim kurgu filmlerindeki cihazlara dönüştürmek için hazırlanıyor!

Bilimkurgu filmlerinden alıştığımız konuşmaları anında başka bir dile tercüme eden makineler gerçek olma yolunda! Google'ın üzerinde çalıştığı yeni tercüme projesi, telefonları birer tercüme makinesine çeviriyor.

Google'ın başkan yardımcısı Hugo Barra'nın yaptığı açıklamaya göre, Google bu teknolojiyi geliştirmek için düğmeye bastı. Efektif olarak kullanılabilmesi için yıllarca sürecek çalışmaya ihtiyaç duyulsa da, çalışmaların başlaması umut verici bir adım.

Aslında Google'ın şu anda bu işlevi gören prototip bir telefonu bulunuyor. Telefon, yabancı bir dilde konuşan kişinin sözlerini diğer tarafa kendi diline çevirerek aktarıyor. Ancak bu sistemin daha çok gelişitirilmeye ihtiyacı olduğunu vurgulayan başkan yardımcısı teknolojinin her dilde şiveleri ayırt edebilecek düzeyde olmadığının ve henüz kullanıma hazır olmadığının altını çizdi.

Google, yeni sesli tercüme teknolojisini Google Now çatısı altında geliştirecek. Bu mobil asistan, doğru zamanda doğru bilgiye ulaşma konspeti üzerine dayanıyor. Google'ın, geliştirmek istediği sistemde, Apple'ın Siri'isinde yaşanan sorunların yaşanmaması için çalıştığı da biliniyor. Siri çalışırken, arka plandaki en ufak sesleri bile algılayarak, yanıltıcı ve bazen yorucu bir yanlış cevaplar sürecine girebiliyor.
teknoloji

Yorumlar