‘Türk hacker’lar Beyaz Saray’a saldırıyor’

‘Türk hacker’lar Beyaz Saray’a saldırıyor'ABD’li uzmanlar, Beyaz Saray personelinin siber saldırı altında bulunduğunu ve saldırının arkasında ‘1923Turk-Grup’ adlı bir Türk siber korsan örgütünün olabileceğini açıkladı.
ABD başkanlarının evi olarak bilinen Beyaz Saray’da çalışan personelin e-posta hesaplarına siber korsanlar tarafından erişim sağlandığı açıklandı. Saldırının arkasında, Türk hacker’ların olduğu iddia ediliyor.
İlk olarak Nextgov sitesinin duyurduğu habere göre, ABD Başkanı Barack Obama’nın sosyal medya stratejisinden sorumlu üç Beyaz Saray personelinin Gmail adreslerine, hacker’lar tarafından erişim sağlandı. Hacker’ların, personelin e-posta bilgilerinden Twitter bilgilerine kadar ulaşmış olabileceği öne sürüldü.
Nextgov sitesine konuşan siber uzmanlar, hacker’ların amacının ABD hükümeti hakkında önemli bilgileri ele geçirmek olabileceğini belirtti.
HACKER’LARIN ADI BELİRDİ Mİ?
Mashable sitesi, hesabına erişilen üç çalışanın dışında 10’dan fazla çalışana sahte bağlantılar içeren e-postalar gönderildiğini, bu e-postalarda kullanıcıların sosyal medya hesaplarına ait kullanıcı adı ve şifrelerini girmelerini gerektiren sahte haber bağlantıları bulunduğunu öne sürdü.
Güvenlik şirketi CrowdStrike’ın verdiği bilgiye göre, e-postalarda yer alan gerçek görünümlü sahte bağlantıların altında yatan gerçek web adreslerinde, ‘SeRDar’ adını taşıyan bir İslamcı aktivistin imzası bulunuyor.
Mashable, söz konusu hacker’ın ‘1923Turk-Grup’ adında bir örgüte üye olduğunu öne sürdü.
‘SALDIRI TÜRKİYE KAYNAKLI OLABİLİR’
SuriyeDevlet Başkanı Beşşar Esad rejimini destekleyen Suriye Elektronik Ordusu (SEA), Pazartesi günü düzenlediği siber saldırıda Thomson Reuters’ın Twitter hesabına erişim sağlamış ve Esad’ı destekleyen siyasi odaklı çizimler yerleştirmişti.
Mashable’a açıklama yapan CrowdStrike İstihbarat Birimi Başkan Yardımcısı Adam Meyers, “SEA’nın uyguladığı taktikler, yöntemler ve tekniklere bakıldığında, Beyaz Saray’ın iletişimini İslami ideoloji eğilimli bir amaca işaret eden bir takma adla hedef almak, Türkiye’deki bir hacktivist grubun karakteri dışında kalmaz” yorumunda bulundu.
Mashable, CrowdStrike’ın Çin kaynaklı birçok casusluk operasyonunu ortaya çıkaran FBI’ın eski siber dedektifleri Shawn Henry ve Dmitri Alperovitch ile çalıştığına dikkat çekti.
SALDIRININ İZİ SÜRÜLDÜ
Siber uzmanlar, Beyaz Saray personeline gönderilen sahte bağlantıların izini sürerek bir IP adresine ulaştı. Söz konusu adresin, SeRDar adlı hacker’ın geçmişte sildiği bir web sitesi olabileceği ifade edildi.
Meyers, IP adresiyle ulaşılan sayfanın, düzenlenen saldırıyla bağlantılı veya tesadüfi olabileceğini belirtti.
SEA’nın, Associated Press haber ajansının da Twitter hesabını hack’lediği ve 1600 Pennsylvania Avenue (Beyaz Saray) da bir patlama olduğu tweet’i geçtiği belirtildi. NPR.org, Sky News Arabia, The Onion ve küresel akıllı telefon defteri TrueCaller’ın da örgütün hedefleri arasında yer aldığı ifade edildi

Yorumlar

  1. Hi there, of course this post is genuinely fastidious
    and I have learned lot of things from it on the topic of blogging.
    thanks.

    Have a look at my webpagehere castleville

    YanıtlaSil
  2. I have been exploring for a bit for any high quality articles or blog
    posts in this kind of house . Exploring in Yahoo I finally stumbled upon
    this web site. Studying this info So i am satisfied to convey that
    I've a very excellent uncanny feeling I found out just what
    I needed. I so much unquestionably will make
    sure to do not omit this website and give it a look regularly.


    Stop by my web siteat sharecash downloader

    YanıtlaSil
  3. Great goods from you, man. I have understand your
    stuff previous to and you are just too great. I really like what you've acquired here, really
    like what you are stating and the way in which you
    say it. You make it entertaining and you still care for to keep it
    smart. I can't wait to read much more from you.

    This is actually a great website.

    my web site - hack a twitter account

    YanıtlaSil

Yorum Gönder