2012′de Google’da En Çok Arananlar


Google2012 yılına ait en çok arananların bulunduğu bir sayfa hazırladı. İşte 2012′nin en çok arananları…
2012 yılında 50′yi aşkın ülkede en çok neler arandı, hangi başlıklar, kişiler arama trendlerinde yükseldi? Tüm bunların cevaplarını Google’ın her yıl açıkladığı Zeitgeist listesinde bulabilirsiniz. Google Zeitgeist 2012 listesinde, geride bıraktığımız yılın en önemli olayları ve en son trendleri gözler önüne seriliyor. Farklı kategorilerden oluşan listelerde Türkiye’de ünlü isimler arasında Hadise ilk sırada yer alırken, en fazla aranan TV dizisi geçen yıl olduğu gibi bu yıl da ‘Muhteşem Yüzyıl’ oldu.







Google “Zeitgeist 2012″ sayfasında; genel anlamda en çok aranan kelimeler, TV dizileri, ünlüler, spor takımları ve seheyat noktaları arasında en çok arananları listeledi.
Türkiye‘ye baktığımızda sırasıyla en çok aranan kelimeler arasında Facebook, YouTube, e-Okul, Ösym, Ekşi Sözlük, Araba Oyunları, Milliyet, Işkur, Hürriyet ve Habertürk yer alıyor.
TV Dizileri arasında en çok arananlar: Muhteşem Yüzyıl, Kuzey ve Güney, Kurtlar Vadisi Pusu, Yalan Dünya, Suskunlar, Arka Sokaklar, Sakarya ve Fırat, İşler Güçler, Karadayı ve Alev Alev.
Ünlüler arasında en çok arananlar: Hadise, Mustafa Ceceli, Tarkan, Halil Sezai, Murat Boz, Orhan Gencebay, Demet Akalın, Yıldız Tilbe, Hande Yener ve Ajda Pekkan.
Spor takımları arasında en çok arananlar: Galatasaray, Trabzonspor, Fenerbahçe, Bursaspor, Beşiktaş, Sivasspor, Orduspor, Kayserispor, Antalyaspor ve Gaziantepspor.
Seheyat noktaları arasında en çok arananlar: Antalya, Bodrum, Alanya, Dubai, Kıbrıs, Fethiye, Paris, Mısır, Maldivler ve İspanya.
Google, bir de video yayınladı. İyi seyirler.
Dünya’da ve ülkemizde en çok arananlar’ın bulunduğu Zeitgeist 2012 sayfasına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.
Zeitgeist Hakkında
2012, küresel güçlerin oyunlarından tarihi seçimlere ve tüm diğer olaylara kadar önemli anların yılıydı. Bu siteyle dünyanın neleri aradığını göstermek için bir trilyondan fazla sorguyu analiz edildi. Google Arama Trendleri ve dahili very araçları gibi birden çok kaynaktan gelen veriler kullanıldı. 2012’nin ruhunu en iyi şekilde yansıtacak isimleri oluşturmak için spam ve tekrarlanan aramalar filtrelendi.
Trend Olan sorgular, 2011’e kıyasla 2012’de aralıksız bir dönem boyunca en yüksek trafik hacmine sahip aramalardır. En çok Aranan sorgular, 2012’deki en popular terimlerdir. En yüksek arama hacmine sahip sorgular üst sıralarda yer alır.


Kaynak: http://www.webeyn.com/2012de-googleda-en-cok-arananlar/#ixzz2Nb3uquBY 

Yorumlar