İOS 13'teki İki Değişiklik Herkesi Sinirlendirdi. İşte Çözümü!

ios

İOS 13'teki iki büyük değişiklik iPhone kullanıcılarını öfkeli hale getiriyor, ancak nasıl düzelteceğinizi göstereceğim.


Apple'ın önümüzdeki ay daha büyük bir etkinliği var; bu sırada şirketin yeni bir tür MacBook Pro'yu, yeni iPad Pro modellerini ve daha fazlasını duyurması bekleniyor. Apple hayranları Ekim etkinliğinde mağazada ne olduğunu görmek için heyecanlanırken, Apple'ın 2019'un en büyük sürümlerinin artık geride kaldığına dair hiçbir soru yok. İPhone 11, iPhone 11 Pro ve iPhone 11 Pro Max, eleştirmenler ve kullanıcılar tarafından övgüyle karşılandı ve Apple'ı en üst seviyeye çıkardılarkamera kalitesi söz konusu olduğunda.

Geçen yılın iPhone modellerine kıyasla 5 saate kadar pil ömrü eklemeye yardımcı olan A13 Bionic işlemci sayesinde daha da güçlüler. Apple'ın 2018 iPhone serisinin zaten batarya ömrü uzun olduğunu göz önünde bulundurursak, temelde iPhone XR ve iPhone XS modellerini atlamaya ve bu yıl iPhone 11 serisini beklemeye karar veren Apple hayranları için bir şeker oldu.
apple


Bununla birlikte, yeni iPhone 11, iPhone 11 Pro ve iPhone 11 Max kadar büyük, onları tam potansiyellerine erişmekten alıkoyan bir şey var. Meseleleri daha da kötü hale getirmek, aynı hikayenin daha kısa bir süre önce de ortaya çıktığını görmemizdi. Apple’ın, Android rakiplerini kağıda döken ancak gerçek hayattaki hız testlerini kaybetmeye devam eden iPhone X ve iPhone 8 serisi telefonları piyasaya çıkardığı 2017’yi hatırlıyor musunuz?
apple2


RAM yönetimi sorunları ve iOS 11'deki diğer sorunlar, bu modellerin olması gerektiği kadar iyi performans gösterememesinin sebebiydi ve şimdi de iPhone 11 serisi ve iOS 13 ile aynı şeyi görüyoruz.. Apple, bu yanlışlıkla kırışıklıkları en kısa zamanda gidermeyi ümit ediyorsa, bazı çalışmaları vardır, ancak iOS 13'te iPhone kullanıcılarını gerçekten çok daha sinirlendiren bazı kasıtlı değişiklikler de vardır.

Apple, yeni özellikler eklemeye ve var olanları düzenlemeye devam ederken iOS 13'te müthiş bir değişiklik yaptı. Tabii ki, Apple'ın da yapması gereken bazı önemli seçimler vardı. Şirket nihayet 3D Touch'ın iPhone'larına istenmeyen bir bileşen ve üretim maliyeti kattığı gerçeği ile anlaştı. 3D Touch'ın arkasındaki teknoloji devrim niteliğinde ve Apple'ın gelişmesi 5 yıl sürdü. Ne yazık ki, 3D Touch'ın yapabileceği hemen hemen her şey uzunca basılarak kolaylıkla değiştirilebildiğinden, bu özellik tamamen gereksizdir. Ve böylece sadece 4 yıl sonra, Apple, gelişmesi 5 yıl süren bir seçim çerçevesi özelliğini attı .

 Bu da bizi Apple'ın iOS 13 yazılımı ile karşılaştığı ilk büyük soruna getiriyor. Neyse ki, aynı zamanda düzeltilmesi kolay bir problem. Herkes bir an için bir uygulama simgesine dokunup basılı tutmanın, iPhone kullanıcılarının sevgiyle "çalkala modu" olarak adlandırdığı şeyi tetikleyeceğini bilir. Bu özel mod, herhangi birindeki "X" düğmesine dokunarak simgeleri yeniden düzenlemek veya uygulamaları kaldırmak için etrafa sürüklemenizi sağlar. simgesi.

Bu şekilde klasörler oluşturabilir veya uygulamaları klasörlere taşıyabilirsiniz. (Klasörler konusuyken, klasörü açmak için diğeriyle bir gezinme uygulaması tutarken bir parmağınızla bir klasöre dokunabileceğinizi biliyor muydunuz?) 3D Touch'lı iPhone'larda, bir uygulama simgesine dokunarak ve sıkıca bastırarak geliştirici uygulama için bir widget oluşturduysa bunun yerine bir Hızlı Eylem menüsünün yanı sıra bir widget de açar. Bir uygulama simgesine uzun basıldığında zaten iPhone'da bir işlev olduğu için, Apple 3D Dokunma olmadan her iki özelliği de nasıl sunacak?


Apple'ın iPhone 11 serisi gibi telefonlarda sunduğu çözüm oldukça açık. Bir uygulama simgesine dokunup basılı tuttuğunuzda, “Uygulamaları Yeniden Düzenleme” artık Hızlı Eylemler menüsünde görünecek seçeneklerden biri. Alternatif olarak, Hızlı İşlemler menüsü açıldıktan sonra beklemeye devam edebilirsiniz ve sonunda simgeler titremeye başlar.

 Kullanıcılar bu çözümü hiç beğenmediler ve birkaç hızlı arama Reddit, Twitter, Facebook ve diğer yerler hakkında tonlarca şikayet bulacak. Kesinlikle dünyanın sonu değil, ama oldukça can sıkıcı bir durum. Neyse ki, uygulamalarınızı daha önce yaptığınız gibi hızla ve kolayca yeniden düzenleyebilmeniz için kolay bir geçici çözüm var. İOS 13'teki bir uygulama simgesine dokunup basılı tuttuğunuzda, Hızlı İşlemler menüsü açılmadan hemen önce küçük bir titreşim hissedeceksiniz.

Anahtar simgesine dokunup basılı tutmak, ancak dokunsal geribildirimini hissettiğiniz anda sürüklemeye başlayın. Bu Hızlı İşlem menüsünü atlar ve uygulamalarınızı hemen yeniden düzenlemeye başlamanızı sağlar. Aşağıdaki videoda nasıl çalıştığını göreceksiniz. İlk önce Hızlı İşlemler menüsü açılıncaya kadar bastırdım, böylece neye benzediğini görebilirsiniz. Ondan sonra dokunsal geribildirimini hissedene kadar uzun süre bastırdım, ardından simgeyi sürüklemeye başladım.


Bir veya iki, zamanlamayı doğru bulmaya çalışırsa da, bunu bir kenara bırakmanız çok basit. İnsanların iOS 13'te yaşadıkları diğer büyük sorun, imleci yazdığınız metinde dolaşmakla ilgilidir. İOS'un önceki sürümlerinde, metnin içine dokunulduğunda imlecin tam konumunu görebilmeniz için parmağınızın üzerinde bir büyüteç açılır. Bu büyüteç iOS 13'te tamamen ortadan kaldırıldı ve iPhone kullanıcıları hiç memnun değil. Endişelenmeyin, bu sorun için de kolay bir düzeltme var. Boşluk çubuğuna bir süre dokunup basılı tutmanız yeterlidir; iOS klavyesi büyük bir izleme paneline dönüşür. Ardından parmağınızı kaydırabilirsiniz ve imleç hareketinizi takip eder.

Aşağıdaki video size nasıl çalıştığını göstermektedir.