iPhone 11 İncelemesi





iPhone 11 İncelemesi

Düşük maliyetli seçenek şovu tekrar çalabilir mi?






ERKEN KARAR

Beklediğimizden çok daha ucuz yeni bir iPhone - iPhone 11 gerçekten bu yıl gösteriyi çaldı.

İÇİN

  • Güçlü, canlı ekran
  • Yükseltilmiş kamera
  • Yeni renkler

KARŞISINDA

  • Geçen yıla benzer tasarım
  • Pro kadar şık değil
İPhone 11, kullanıcılar için gerçekten önemli olan büyük bir özelliğe ve diğer unsurlardan çok daha fazlasına sahip: katil bir bedeli var.
İken iPhone 11 Pro ve iPhone 11 Pro Max başlık spec açısından gösteriyi çalmak, yeni iPhone daha düşük fiyata sahip iPhone XR (geçen yıl isabet sürpriz) ve henüz birkaç önemli alanda spec geliştirir.
Daha hızlı iç kısımları var, çok, çok daha gelişmiş bir kamera ve standart olarak iOS 13 ile geliyor - ve kullanıcıların çoğu üst düzey telefondan daha azına yeni bir iPhone almalarını sağlayan bir fiyata sahip.
Bununla birlikte, buradaki en gelişmiş iPhone'dan çok uzak, bu yüzden Apple ellerinde bir vuruş yaptı mı, yoksa tam anlamıyla çarpmayan bir şey mi?

Daha büyük bir iPhone'a mı ihtiyacınız var? 
Uygulamalı iPhone 11 Pro incelememize göz atın
  • İPhone 11 yeni iOS 13 yazılımını çalıştırıyor





iPhone 11 çıkış tarihi ve fiyatı

  • iPhone 11'in çıkış tarihi: 10 Eylül
  • iPhone 11 ön sipariş tarihi: 13 Eylül
  • iPhone 11'in çıkış tarihi: 20 Eylül
  • iPhone 11 fiyatı: 699 $ 'dan başlıyor (729 £, 1.199 $)
İPhone 11 piyasaya çıkış tarihi 20 Eylül olarak belirlendi ve bu, XR hit'in 2018'deki XS'den sonra depoladığı için Apple'ın uygun fiyatlı yeni iPhone'unu ele geçirmek isteyen herkes için iyi bir haber.
Telefona bir taahhüt vermeye hazırsanız, iPhone 11 ön siparişleri 13 Eylül’de açılacak ve - unutmayın - ABD’deki Apple TV Plus’a bir yıllık abonelikle gelecek .
64GB depolama modeli için 699 dolardan başlayan ABD'de iPhone 11 fiyatı oldukça etkileyici. Bu telefonu 'ucuz' olarak adlandırmaya başlayamayız, ancak bu iPhone XR'den 50 dolar düşüyor ve bu inanılmaz Apple'ın burada yapması gereken bir şey.
Diğer bölgelerde iPhone 11 fiyatı XR'den daha düşük, ancak tasarruf o kadar iyi değil. 64GB iPhone 11, İngiltere’de 729 TL’ye, Avustralya’da ise 1.199 TL ve XR’de sırasıyla 20 TL ve 30 TL tasarruf sağlıyor.
Her zaman olduğu gibi, yukarıda belirtilen 64 GB'lık model ile 128GB (749 $, 779 £, 779 TL, 1.279 ABD Doları) ve 256 GB (849 ABD Doları, 879 TL, 1.449 ABD Doları) sürümleriyle birleştirilecek depolama seçenekleri var. Ek depolama alanı kazanmak için daha fazla para harcamak.
İngiltere’de bulunuyorsanız ve piyasaya sürülen yeni iPhone’u satın almaya hazırsanız, ilginizi en iyi fiyatlarla ilk duyan siz olmak için belirli perakendecilere kaydedebilirsiniz. Vodafone  ve  Carphone Warehouse  ederken hem böyle ön kayıt sayfaları var  Mobiles.co.uk size £ 30 Nakit Puan verecektir  onlarla ön kayıt ve ardından telefonu satın almaya karar eğer. 

iPhone 11 kamera nasıl?







İPhone 11 Pro gibi, yeni iPhone 11 de iki sensörün yer aldığı kare tasarımlı, arkada büyük bir kamera çarpması içeriyor (iPhone XR'de yalnızca bir tane vardı).
Arkada bu kare tasarıma sahip olması, bu ekstra kare alana ihtiyaç duymadığından ilginçtir - sadece iPhone XS'nin arkasını süsleyen ince pastillere sahip olabilir. Sensörler ayrıca daha büyük görünür, bu yüzden onları daha ince bölgelere yerleştirmek mutlaka bir anlam ifade etmez.
Ancak Apple açıkça, kullanıcıların iPhone 11 modellerinin üçünün de arka tarafındaki aynı çirkin kare bloğu paketlemesini sağlayan bir dizi görsel paylaşılan kimlik olduğunu hissetmelerini istiyor.
Ama bu şişliğin nasıl göründüğü konusunda yeterli - aslında ne işe yarıyor? Her ikisi de 12MP olan iki sensör var. Bununla birlikte, bu sefer standart lens artı ultra geniş açılı lens, bir sahnenin daha fazlasını görmek için geri çekmenize olanak sağlıyor ve bunu anında görsel bir öneri ile yapıyor:




iPhone 11 incelemesi
İPhone'da standart kamerayı kullanma 11

iPhone 11 incelemesi
İPhone'da ultra geniş açılı kamerayı kullanma 11


Kameranın üstünlüğü, yeni iPhone 11’in en heyecan verici parçası, karışımın içine başka bir sensörü yerleştirmenin ötesine uzanan yetenekleriyle - şimdi iki adet 12 MP sensör, geniş açılı 'normal' bir sensör ve ultra geniş çekimin görüş alanını genişletmek için geriye bir adım.
İlk olarak - ve bu test etme şansımız olmadı - bu telefonda Deep Fusion indiriyor. Bu sistem, deklanşöre basmadan önce sekiz fotoğraf çeker ve ayrıca uzun pozlama seçeneği sunar.
Yüksek güçlü A13 Biyonik yonga setinin Sinir Motoru daha sonra neye baktığını düşünebilir ve her çekimden en iyi pikseli seçebilir - yani Apple'a göre 'çılgın bilime' eşdeğer bir kameranız var.
Demolarımızda etkilediğimiz gece modu değişiklikleri - daha düşük parlaklıkta bir an, kullanıcılara telefonu 1-3 saniye boyunca sabit tutmaları söylenecek ve telefonun gerçekten parlak görünen bir gece çekimi yapacak Gördüğümüz demolar - incelememizin Google Pixel 3 ve Samsung Galaxy S10 beğenileri ile nasıl karşılaştırılacağını görmek için sabırsızlanıyoruz.
'Stüdyo kalitesinde' portreler oluşturmak için geliştirilmiş maskeleme özelliğiyle, portre modunu kullanarak elbette arka plan bulanıklığı fotoğraflarını çekebilirsiniz.
Öne bakan kamera da geliştirilmiştir - telefonu yatay olarak döndürdüğünüzde daha geniş açılı resimler yapmak için sensör 12MP'ye yükseltilmiştir ve yavaş yavaş hareket eden özçekimleri de çekebilirsiniz (ki bu Apple'ın çılgınca Slofies'i çağırıyor).
Bunu test etmedik - insanların görme korkusu, dürüst olmak gerekirse - ama Twitter'da karşılaştığımız demoların bazıları etkileyiciydi (eğer böyle bir şey varsa ve yeni işlevsellik istiyorsan).
Öne bakan kamera, kamera aralığının yatay moda çevrildiğinde uzayacağı ultra geniş bir moda da sahiptir - otomatik dönüş ve uzatma, insanları bir gruba sokmaya çalışanlara hitap edecektir.
Telefonun artık 4K'da ve pürüzsüz 60 fps ile çekim yapabileceği video kalitesinde de bir gelişme var - ham güç açısından iPhone 11 Pro'nun inceliksizliğinden yoksun, ancak gördüğümüz kalite kaygan ve daha fazlası gibi görünüyordu. öncekinden daha renkli.
Kamera, iPhone 11'in en etkileyici bölümüydü ve daha düşük fiyata verildiğinde telefonun gerçekten satılmasına yardımcı olacak bir şey olabilirdi.
  • Yeni iPhone 11 kameraları mobil fotoğrafçılıkta yeni bir şey getiriyor mu?




iPhone 11 incelemesi
Gece modu gördüğümüz demo çekimlerde etkileyici görünüyordu


iPhone 11 tasarımı ve ekranı

İPHONE 11 ÖZELLİKLERİ
Ağırlık:  194g
Boyutlar:  150.9 x 75.7 x 8.3mm
OS:  iOS 13
Ekran boyutu:  6.1 inç
Çözünürlük:  1792 x 828
CPU:  A13 Biyonik
Depolama:  64/128 / 256GB
Pil: XR'den   1 saat daha uzun
Arka kamera:  12MP + 12MP
Ön kamera:  12MP
Su geçirmez:  IP68
Kulaklık jakı:  Hayır
Apple, iPhone 11 için iPhone X Pro'nun formülü ile karıştı, iPhone 11 Pro ile karşılaştırıldığında aynı boyutta kasaya sahip, 6.1 inçlik LCD (Likit Retina) ekranın etrafında daha dar bir kenarlık var.
İPhone 11 Pro'yu ve iPhone 11'i yan yana tutarsanız, Pro'daki hoş bir mat yüzeye sahip olmasına rağmen, tasarımdaki gerçek farkı görürsünüz. 
Bununla birlikte, hem iPhone XR hem de XS'yi geçen yıl bir aydan uzun bir süre boyunca test ettik ve kısa bir süre sonra her iki telefon da benzer şekilde pürüzsüz ve üstün geldi, bu yüzden bunun çok büyük bir sorun olacağını tahmin etmiyoruz.
İPhone XR'nin LCD ekranı, daha pahalı bir OLED seçeneğine kıyasla maliyetleri düşürmek için iPhone 11'e geri dönüyor. Hala parlak ve net - ve iPhone XR, denediğimiz tüm iPhone'ların en iyi pil ömrüne sahip olduğundan, pil ömrü söz konusu olduğunda size yardımcı olacak gibi görünüyor.




iPhone 11 incelemesi
(Görüntü kredisi: TechRadar)

Ancak, iPhone 11’deki çözünürlük, iPhone’un 11 Pro’daki çözünürlüğünden biraz daha düşük, yine de şovdaki maliyet tasarrufu çabaları sayesinde - ve bunu sunan OLED ekranına sahip olmasa da, daha düşük fiyat için buna değer. Buradaki LCD ekranla karşılaştırıldığında güçlü renk üretimi ve kontrast oranı.
Tabii yan yana, daha parlak olsa bile, iPhone 11'in yeni amiral gemisiyle aynı görüntü reprodüksiyon kalitesine sahip olmadığını söyleyebilirsiniz.
İPhone XR'nin geçtiğimiz yıl daha iyi tanımlanmış kardeşi üzerinde yapacağı bir şey var: daha fazla renk. Bu, 2019’da tekrar, iPhone 11’de de demo alanını canlandırıyor.
Siyah, beyaz, sarı, lavanta ve nane yeşili ile yeni düşük maliyetli iPhone'unuzun standart Ürünü (KIRMIZI) arasından seçim yapabilirsiniz ve serinin görünümü kesinlikle kesinlikle daha dinamik ve modaya uygun daha pahalı modeller.

iPhone 11 pil ömrü ve iOS 13





iPhone 11 incelemesi
(Görüntü kredisi: TechRadar)

Diğer yeni iPhone'lar gibi, iPhone 11 de iOS 13’ü gösterişli ve düşük maliyetli cihaz işletim sisteminin beraberinde getirdiği yeni özelliklerden tam olarak faydalanıyor.
IPhone 11 Pro ve Pro Max gibi, A13 Biyonik yonga setini de içeriyor, ancak geçen yılki gibi daha az RAM'le şüphelendikten sonra - Apple demo ekibimiz dahili özelliklerin tamamen aynı olduğunu söylemesine rağmen.
Lansman etkinliğine öncülük eden söylentiler iPhone 11 için daha düşük bir performans puanı önerdi, bu yüzden ağır yük altında cihazın üst seviye sürüm kadar hızlı olmayacağından şüpheleniyoruz - ancak Apple bunun en hızlı CPU olduğunu söylüyor herhangi bir telefon var, bu yüzden bu ölçütlerin oluşumunda sahte olduğunu düşünüyoruz.
Bu, herhangi bir görevle mücadele edeceğini söylemez, çünkü demo birimiyle yaptığımız testler sırasında bir yavaşlama ipucu önerecek hiçbir şey yoktu - ama yine de, orduları savunduğunuzda bir telefonu zorlaştırmak gerçekten mümkün değil diğer gazetecilerin de aynı şeyi yapmaya çalışıyor.
Oyun, özellikle demomuzda çok etkileyiciydi - Pascal'ın oyunundaki gölgeler ve detayların yeniden üretilmesi, akışkan oynanışı gibi çok etkiledi.
İPhone 11 pil ömrü söz konusu olduğunda, yeni el cihazının yaşayabileceği çok şey var: iPhone XR herhangi bir modern iPhone'un en iyi pil ömrüne sahipti ve aynı şeyi burada görmek istiyoruz.
Tüm önkoşullar burada var: teorik olarak daha verimli bir işlemci, daha güç dostu ekran ve (muhtemelen) bu yıl biraz daha fazla hayat çıkarmak için harcanan çabalar. 
Apple, iPhone XR'den bir saat daha fazla pil ömrü talep ediyor, bu da içerideki şeylerin daha verimli hale getirilmesi gerektiği anlamına geliyor.
Ne yazık ki, 11 Pro'da olduğu gibi iPhone 11'le birlikte hızlı bir şarj cihazı yok - yine bu maliyet tasarrufu temasına uyuyor ancak batarya kaygısının bir şekilde en aza indirilebilmesi için standart olarak geleceğini umuyorduk.
Bununla birlikte, kablosuz olarak şarj olan bir telefonunuz varsa, ev ve iş için bir ped almak için gününüzü tam güçle görmeniz gerekir - bu yüzden belki de bu sonuçta çok fazla bir özlem değildir.
Genel batarya ömrü açısından, yakında gözden geçirilecek olan tam incelememiz için iPhone 11'de daha sıkı testler yapmamız gerekecek.

Erken karar





(Resim kredisi: Gelecek)

IPhone XR, geçen yıl Apple için yeraltı hit oldu. Gözden geçirme sürecimiz boyunca yüksek onur aldı ve XS amiral gemisi kadar güçlü bir yerde performans göstermediyse de, iPhone dünyasına daha ucuz ve yetenekli bir giriş olduğu için gösteriyi çaldı.
Şimdi iPhone 11 bu numarayı tekrarlamayı hedefliyor - ve daha düşük bir fiyat ve daha iyi bir kamera ile bunun Apple için gerçekten çınlayan bir telefon olabileceğini düşünüyoruz.
Kamera geliştirmelerinin yanı sıra, çoğunlukla güçlendirilmiş olan güç olduğundan, iPhone 11'in geçen yılki modelde malzeme yükseltme yapıp yapmadığını bulmamız gerekecek.
İPhone 11 en ucuz yeni iPhone'lar biridir - Ama burada başlığa uzaklaşmak etmeyelim yıl, ve pek çok kullanıcı artık $ 999 pek çok daha az için yepyeni bir iPhone alabilirsiniz gerçeğine çekilecek Beklenmiş olabilir.
Buradaki en güçlü akıllı telefon değil, ancak Apple'dan bir cep telefonu için bu fiyat noktasında bazı kamera özellikleri sunuyor.