iPhone 11 Pro vs Samsung Galaxy S10 - Karşılaştırma !


iPhone 11 Pro vs Samsung Galaxy S10

(Resim kredisi: Gelecek)
Apple, iPhone 11 Pro'yu Eylül etkinliğinde ( iPhone 11 ve iPhone 11 Pro Max ile birlikte ) tanıttı ve bu bir güzellik - iPhone X'in 2017'de piyasaya çıkmasından bu yana çok az değişiklik olsa bile 
Ama iyi iOS telefon henüz inkar edilemez - yani nasıl birine yığını nedir iyi Android telefonlar , Samsung Galaxy S10 ?
Hem iPhone 11 Pro hem de Samsung Galaxy S10, seleflerinde artımlı yükseltmeler olmasına rağmen, bu hala onları mevcut en iyi telefonlardan bazıları yapıyor Özellik ve fiyat açısından, kesinlikle 2019'un en iyi amiral gemisi telefonlarından ikisi. 
Ama onları birbirinden ayıran nedir? Bu en iyi cihazların nasıl ölçüldüğünü görmek için anahtar kategorilere göre bir karşılaştırma yaptık. Hangisinin daha iyi ekrana sahip olduğunu merak mı ediyorsunuz? Hangisi daha iyi bir kamera paketi barındırıyor? Seni koruduk.


Samsung Galaxy S10
(Resim kredisi: Gelecek)

iPhone 11 Pro vs Samsung Galaxy S10 tasarım

Tasarım açısından, her iki telefon da öncekilere benziyor. Samsung Galaxy S10'un 'Infinity Edge' bükülmüş ekranı ve kamera düzeni bir tarza sahipken, iPhone 11 Pro yuvarlak kenarlı bir dikdörtgen. Samsung'un 6.1 inçlik ekranı, eğer ekran boyutu sizin için önemliyse, 5.8 inçlik ekrana sahip iPhone 11 Pro'dan biraz daha büyük hale getiriyor.
Tamam, burada gerçekten tek bir karşılaştırma var: o kamera kabarcığı. Galaxy S10 üç kamerasını genişletmeyi seçti ve 80'li bir sedan tarzında biraz köşeli görünen dikdörtgen bir kamaya geçti. 
Ancak, arka kapakta kare şeklinde bir mercek olan iPhone 11 Pro'daki kamera kabarcığından tartışmasız daha çekici. Her türlü dengesiz görünüyor ve tartışmalı bir şekilde telefon hayranlarını bir aşk veya nefret hattına bölüştürecek ... ama eğer bu güzellik yarışmasını kazanan varsa, Galaxy S10, sağlıklı bir marjla.

iPhone 11 Pro
(Görüntü kredisi: Techradar)

iPhone 11 Pro vs Samsung Galaxy S10 ekran

İPhone 11 Pro'nun 5.8 inç OLED ekranı hiç olmadığı kadar net görünüyor ve hatta yeni bir gobbeldygook adı, 'Süper Retina XDR' bile var. Ne yazık ki, bu ilk söylentiler doğruydu: Apple, telefon yapımcılarının kullanıcılara daha fazla ekran vermek için zorlandıkları bir yılda her zamankinden daha büyük görünen çentiği korumuştur. 
Samsung Galaxy S10 modelinde ise öne bakan kamera ekranın sağ üst köşesinde tek bir delgiye indirgenmiş, arkadaki parmak izi düğümü ekran sensörü lehine kaldırılmış durumda. 
Bir çentikten daha çekici ve en iyisi, pop-up kameralar veya ön camlar gibi geçici çözümlerin bu ekranını ön ekranı aşağı kaydırarak açığa çıkarmak. 
Genel olarak, bu bir OLED-OLED savaşıdır ve çözünürlük rakamları farklı olsa da, büyük ölçüde harika görünüyorlar. Samsung Galaxy S10 cep telefonunun 1.440 x 3.040 pikseli, iPhone 11 Pro'daki 1.125 x 2.436 pikselden daha büyük - bir önceki ekrandan daha büyük bir ekrana sahipse, mantıklı. 
Ama Samsung varsayılan çözünürlüğü değil mi, yani 1080p setleri gerçekten bundan çok daha fazla ihtiyacımız var.

Samsung Galaxy S10
(Resim kredisi: Gelecek)

iPhone 11 Pro vs Samsung Galaxy S10 fotoğraf makinesi

Gerçek 2019 tarzında, iPhone 11 Pro repertuarına üçüncü bir objektif ekledi - 120 derecelik görüş alanına sahip 12MP ultra ince objektif. IPhone X ve XS'in 12MP ana ve 12MP telefoto lensleri mükemmel orta fotoğrafçılığını yakaladı, ancak ekstra genişliğin, manzaraların ve sıkı iç mekanların fotoğraflarını çekmek için araç setine büyük katkılar sağlaması gerekir.
Samsung Galaxy S10 fotoğraf çekimi için harika sonuçlarla üçüncü bir geniş açılı mercek tanıttı. Objektifin kazandığı 123 derecelik görüş alanını sevdik, etkileyici bir diziyi artırdık ve bize normal 90 derecelik ana objektiften daha fazla bağlam sağladık. 
Her iki telefon da bu yıl kurulumlarını daha fazla lensle genişletti, ancak rekabet sürekli işlem sonrası yazılımlara düşüyor. Apple'ın önceki telefon kameraları daha yumuşak ve daha sıkı çekimler gerçekleştirdi, ancak Samsung video çekmeye çalışırken, çekim yapmayı kolaylaştıran bir sürü kaliteli çekim (bir videoyu çekmek için deklanşöre basarken, la Snapchat veya Instagram gibi) var iyi bir başarı için, özel Gece modu ile lens yelpazesi. 
Açık olan şey, her iki telefonun da, herkes için bir kazan-kazan olan, çekebileceğiniz çeşitli çekimleri oluşturmuş olmasıdır.

iPhone 11 Pro
(Görüntü kredisi: Techradar)

iPhone 11 Pro vs Samsung Galaxy S10 performans

İPhone 11 Pro, yeni A13 yonga setini bir araya getirerek en hızlı iPhone'u üretiyor. Eylül ayında gerçekleşen etkinlikte, Apple bunun bir akıllı telefondaki en hızlı çip olduğunu söyledi. İPhone X’ten bu yana her cihazda olduğu gibi, bu çipin de yeni ahizenin AR ve AI yeteneklerini yeni zirvelere çıkarmasını bekliyoruz.
IPhone 11 Pro da başka bir gizemli yonga ile geliyor - U1. Ultra Geniş Bant teknolojisi, ahizenin aynı çipi paketleyen diğer cihazları bulmasını sağlar. Bu, Eylül etkinliğinde bahsedilmeyen Apple Tags takip döşemelerine referans olarak yorumlandı - ancak her durumda, yapışkan iOS ekosisteminde çalışan cihazların birbirleriyle daha iyi oynamasını sağlayan ek teknoloji.
Samsung Galaxy S10, ABD'deki Snapdragon 855 yongasını ya da dünyanın geri kalanında Exynos 9820'yi (hem güçlü işlemciler hem de garip yıl ortası yükseltme Snapdragon 855 Plus dışında bir Android telefonda alabileceğiniz en iyi paketi içeriyor .) 
Bu cihazlardan hiçbirinin 5G özelliklerine sahip olmadığı göz önüne alındığında, ortamları sıradan ağlar üzerinden işlemek ve yayınlamak için ense ve boyuna gidiyorlar. Bir gösteride, Apple'ın yeni çipinin Snapdragon 855'i (A12 çipi bazı testlerde 855'ten daha güçlüydü) görüp görmediğini göreceğiz, ancak çok da önemli değil: her ikisi de oyun oynayabilecek kapasitede ve hızlı ve TV şovları izleyin.

Samsung Galaxy S10
(Resim kredisi: Gelecek)

iPhone 11 Pro vs Samsung Galaxy S10 batarya

Apple iPhone 11 Pro'nun kendine özgü batarya kapasitesini açıklamamıştı - ama hiç olmadı. Önceki bir tahmin, iPhone XS bataryasını 2,658mAh seviyesine çıkardı ve söylentiler yeni telefon cihazını% 15 daha fazla (veya daha fazla) yakaladı. 
Ancak bu metrik, iOS'a Android'den daha sıkı ayarlanan ve daha düşük kapasiteye sahip iyi pil ömrü elde eden Apple telefonlar için daha az kullanışlı - bunun en azından gün boyunca devam etmesini bekleyin. 
Resmen, Apple iPhone 11 Pro'nun, gerçek ise büyük bir sıçrama olan iPhone XS'den dört saat daha fazla pil ömrü aldığını iddia ediyor. 
Yakışıklı ayrıca Apple'ın yeni telefonu 30 dakika içinde% 50 oranında sulayacağını iddia ettiği kutudaki 18W'lık bir fiş için yorgun 5W şarj cihazını değiştirdi. Duvar adaptörü kısmı yeni iPhone Lightning ile takılırken USB-C kullanır. 
Neredeyse kesinlikle iPhone 11 Pro'daki kapasiteden daha büyük olan ancak kalıcı gücünü çok fazla aşmayacak olan Galaxy S10'daki 3.400mAh batarya ile karşılaştırın. Bununla birlikte, S10'un yardımcı programda üstünlüğü var: Wireless PowerShare özelliği (başka bir yerde Ters Kablosuz Şarj olarak adlandırılan) olarak diğer cihazları kablosuz olarak şarj edebilir. 
Samsung hızlı şarj etmek için yabancı olmasa da - kutuya 20W fiş takıyor - isteğe bağlı 45W şarj cihazıyla tepeyi alıyor (ayrıca satılır). Ayrıca Apple'ın 7.5W kablosuz şarj hızını geçen 15W'da hızlı kablosuz şarj imkanı da mevcut.

iPhone 11 incelemesi
(Görüntü kredisi: TechRadar)

Sonuç

İPhone 11 Pro, şimdiye kadarki en gelişmiş Apple telefonu, Galaxy S10 Samsung serisinin en iyi versiyonu. Söyleyeceğiniz şey, öncekilerden önce çok büyük adımlar atmadığını, ancak 'Plus' veya 'Max' gitmek istemiyorsanız, her seri için geçerli olan en üst seçeneklerdir.
İkisi arasında bir favori seçmek zor - ve sadece iPhone 11 Pro ile çok az zaman geçirdiğimiz için değil. İOS 13 ve Android 10'a gelen farklar , bu telefonların özelliklerini birbirlerine karşı yaptıklarından sonra göründüklerinden çok daha fazla açığa çıkardı. 
Ancak, her iki telefonun da benzer ana, telefoto ve şimdi ultra geniş objektifli kamera güç santralleri haline geldiği açık. Yıllar sürecek bir ahize istiyorsanız, iyi de olabilirsiniz - açıkça, hiçbir telefon yakında herhangi bir zamanda rekabette öne geçmek için sahip olmanız gereken özellikleri getirmiyor. 
(Tabii ki, bir tiebreaker istiyorsanız, diyelim ki, telefonu ayrı bir kamera takımıyla elektrikli tıraş makinesi başlığına benzeyecek şekilde seçmeyeceğiz.)

(Resim kredisi: Elma)

(Sadece söylüyorum'.)