Plastik kullanımınızı azaltmanın 4 yolu !



summit

2 Eylül'deki 2019 Sosyal Fayda Zirvesi'nin bir parçası olan Mashable, iklim değişikliği sorununu ele alıyor, dünyanın ihtiyaç duyduğu ilerlemeyi vurgulayarak ve değişimi gerçekleştiren uzmanları kutluyor.


Market poşetlerinden atılabilir su şişelerine ve Tupperware'e kadar her yerde plastik var. Kısmen, bunun nedeni uygun olması. 
Ancak bu rahatlığın bir bedeli var. Plastik kirliliği ayrışmaya nesiller alabilir . Dünya Ekonomik Forumu, Ellen MacArthur Vakfı ve McKinsey & Company tarafından hazırlanan 2016 raporuna göre, her yıl 8 milyon mt plastik okyanusa ulaşıyor. As National Geographic raporları, deniz hayvanı yaklaşık 700 türün yemek veya plastik tarafından tuzağa hale gelir. 
Ve geri dönüşüm hepimizin yapması gereken bir şey olsa da, plastik sorununu tam olarak çözemez, diyor bir çevre savunma kuruluşu olan Doğal Kaynaklar Savunma Konseyi'nde (NRDC) plastik atık konularında çalışan kıdemli bir kaynak uzmanı olan Darby Hoover .
Nitekim, üretilen tüm plastik atıkların dışında, 2017'de yayınlanan Science Advances tarafından yapılan bir araştırmaya göre , yalnızca   yüzde 9'u geri dönüştürülmüştür . 
Geri dönüşüm sadece bir cevap değil, bu da ilk etapta ne kadar plastik üretilip kullanıldığını kesmek için çalışmamız gerektiği anlamına geliyor. Unutma, plastik sadece 100 yıldan biraz daha önce icat edildi. Her zaman böyle yaşadık ve geleceğimiz olmak zorunda da değil. 
İşte plastik kullanımınızı en aza indirgemek için dört adım. 
1. Zihniyetinizi değiştirin 
Herkesin plastik atıklarını azaltmasının yolları var. Sadece ileriyi düşünmek gerekiyor. 
Tabii ki, daha az plastik tüketen bir kişi fark yaratmaz, ancak NRDC’nin 30 yıl boyunca atık konularında görevli kıdemli avukat Eric Goldstein’ın, toplu olarak bu kirliliği plastik kirliliği azaltabileceğini söylüyor. 


Hoover benzer bir şekilde şöyle açıklıyor: “Her şey ekleniyor. Ve 'Günümü ilerlediğimde daha az etkiye sahip olmak için kendimi hazırlayabileceğim yollar var mı?'
Bu yüzden nereye giderse gitsin tekrar kullanılabilir bir çanta ve çatal bıçak takımı taşıyor ve teklif edildiğinde plastik pipetleri reddediyor. Ayrıca mümkün olduğunda toplu olarak yiyecek almayı da önerir. Sipariş verirken, daha az peçeteye sahip olmalarını talep etmesini ve ekstra tek kullanımlık çatal ve bıçak sağlamaktan kaçınmasını önerir.
Uçarken, Hoover yeniden kullanılabilir bir su şişesi getirir ve uçuş görevlilerinden yeniden doldurmalarını ister. Reddederlerse, sağladıkları plastik kabı yeniden kullanır. Ayrıca kendi atıştırmalıklarını da paketliyor.
İş yerinde, Hoover iş arkadaşlarınızı bir araya getirmeyi ve ofiste plastik tüketimini azaltmak için beyin fırtınası yollarını önerir. 
Amaç, kendiniz, meslektaşlarınız veya aile üyeleriniz için daha fazla iş yaratmak değil, değişim için fazla çaba göstermeyen şeyleri hedeflemektir. 
2. Topluluğunuzdaki plastik atıkları azaltan yasaları destekleyin
Yaşadığınız yerlerde yaygın bir değişimi teşvik etmenin etkili bir yolu plastikle ilgili yasaları araştırmak ve politikacılarla konuşarak uygulamalarını desteklemektir.
Örneğin, Kaliforniya ve New York da dahil olmak üzere ülke genelinde şehirler ve eyaletler tek kullanımlık plastik poşetleri yasakladı veya planladı. Hoover, sınırlandırılmamış plastik poşet tüketimini kısıtlayan yasalar, bireyleri yeniden kullanılabilir poşetler gibi alternatifler kullanmaya teşvik ettiğini söylüyor.

Bir çok eyalette , bir şişe içecek alırken birisinin bir depozito ödemesini gerektiren ve daha sonra boş bir şişe iade edildiğinde geri ödenmesini gerektiren bir şişe faturası veya konteyner depozitosu kanunları vardır. Hoover, bunu yaparken, bu yasaların geri dönüşümü büyük ölçüde artırdığını söylüyor. 
3. Şirketlerin plastik üretimini azaltıp azaltmadığını öğrenin
Çoğu şirket dünyaya ne kadar plastik bıraktıklarını açıklamaz ancak Greenpeace çevre grubunun kıdemli bir araştırmacısı olan Ivy Schlegel, bunları her zaman arayabilir ve bu verileri talep edebilirsiniz. 
Schlegel ayrıca, şirketin ambalajında ​​ne kadar plastik kullandığını, ürünlerin ardından plastiğin nereye gittiğini ve tek kullanımlık plastiği kullanmayı bırakmayı planlayıp planlamadıklarını sormayı da önerir.
En fazla etkiye sahip olmak için, tek kullanımlık plastikle paketlenmiş en geniş ürün hacmini satan şirketlerle iletişime geçebilirsiniz. Schlegel, Unilever, Nestlé, Coca-Cola, PepsiCo, Procter ve Gamble ve Mars ile başlamanızı önerir.  
Şirketlerin genel müşteri servis hatlarını arayarak veya e-posta göndererek başlayabilirsiniz. Hoover, rahatsız edici bir çağrı yapıyorsanız, şirketleri tweetleyebilir, bu da daha kolay ve yine de dikkatlerini çekiyor, diyor. 
Schlegel ayrıca plastik kullanımlarını azaltmak için çalışan işletmelerden satın almayı ve olmayanları boykot etmeyi önerir. 
Bireyler bir şirketin iş uygulamalarını etkileyecek imkansız görünse de, yok olur.
Örneğin, bu yılın başlarında, kirlenmeleri üzerine yapılan eleştirilerin ortasında, Coca-Cola ve PepsiCo , Plastik Sanayi Derneği plastik lobi grubu bırakarak Clorox gibi şirketlere katıldı .
4. Marketinizi sıfır atık bir modeli benimsemeye teşvik edin
Özellikle marketler plastikle doldurulmuş durumda - plastik ambalajlı sebzelerden plastik dilimli meyvelere ve plastik kutularda plastik torbalara.
Sıfır atık marketleri bir alternatif sunar.
Precycle , New York City'de, müşterilerin sıfır atık yaşam tarzı yaşamasına yardımcı olmak için ambalajsız ürünler satıyor. Wally Shop , New York City'de de, plastik ambalajsız organik ürünler gibi ürünler sunmaktadır.
Walgreens ve Kroger kısa süre önce tanınmış markaların ürünlerini tekrar kullanılabilir ambalajlarda sunan Loop adlı bir programa imza attı .  
Yerel süpermarketi , yiyecek ve diğer eşyaları tahta sepet gibi kaplarda saklayarak plastik atıkları ortadan kaldıran sıfır atık modelini benimsemek için zorlayabilirsiniz . Bu modeli kullanmayan mağazalarda alışveriş yaparken, kendi yeniden kullanılabilir çantalarınızı ve konteynırlarınızı getirebilir veya mümkünse mağazadan yeniden doldurulabilir olanlar satın alabilirsiniz. 
Schlegel, bu, ürünleri nasıl tükettiğimizin temel bir tekrarı olduğunu, ancak bunun imkansız bir teklif olmadığını söylüyor. 
Hoover, onun adına, plastik üretimi ve tüketiminde hüküm süreceğimizi umuyor.
“İnsanlar tek kullanımlık plastiklerin yaptığı hasarı görüyorlar ... Bence sınırsız plastik kullanımımızdaki değişimleri gerçekten görebileceğimizi düşünüyoruz.”

kaynak