Google Fotoğraflar ile İlgili Önemli Güncelleme

 


Google yayınladığı haberle "Google Fotoğraflar" uygulaması ile ilgili önemli bir güncelleme paylaştı. Güncellemede Google'ın verdiği ücretsiz 15 GB alanının 1 Haziran 2021'den sonra eklenen ücretsiz fotoğraf deposunu da kapsayacağını belirtti.

Neler değişiyor?

Google Fotoğraflar şu an aşağıdaki yedekleme seçeneklerini sunmaktadır: 

  1. Ücretsiz, sınırsız Yüksek kalitede depolama.
  2. Ücretsiz, Ekspres kalitede depolama (belirli pazarlarda kullanıma sunulmuştur).
  3. 15 GB'a kadar ücretsiz, Orijinal kalitede depolama (Fotoğraflar, Gmail ve Drive arasında paylaşılır) ve Google One kapsamında sunulan ek depolama alanı. 

1 Haziran 2021'den itibaren, Yüksek kalite ve Express kalite içerikler, Google Hesabı depolama alanınızda kotanızdan düşülecektir. Depolama alanı sınırınıza ulaştığınızda, ek depolama alanına sahip olmak için Google One'a (kullanılabiliyorsa) abone olabilir veya Fotoğraflar'daki ücretsiz depolama alanı seçeneğini kullanmaya devam etmek için içeriği silebilirsiniz.

Hesabınız iş, okul, aile veya başka bir grup üzerinden sağlanıyorsa kullandığınız plana bağlı olarak bu değişiklikten etkilenebilirsiniz. Hesabınızın yöneticisiyle görüşerek depolama alanınızın işleyiş şekli hakkında bilgi edinin.

Önemli: 

  • 1 Haziran 2021 tarihinden önce yedeklenen Yüksek kalitede ve Express kalitede fotoğraf ve videolar, Google Hesabınızın depolama alanı kotasından düşülmeyecektir. 
  • Orijinal kalitede fotoğraf ve videolar ise Google Hesabınızın depolama alanı kotasından düşülmeye devam edecektir. Fotoğraf ve video yedekleme seçenekleri hakkında daha fazla bilgi edinin.

Depolama alanınızı yönetme

Yedekleme seçeneklerinizi buradan doğrulayabilirsiniz. Ayrıca fotoğraf, video, dosya ve diğer içeriklerin Google Hesabınıza ne sıklıkta yedeklendiğine bağlı olarak depolama alanınızın ne zaman dolacağı hakkında bir tahmin alabilirsiniz. 

Anılarınız için daha fazla alan istediğinize karar verirseniz Google One (kullanılabiliyorsa) üzerinden depolama alanınızı genişletebilirsiniz. ABD'de, 100 GB depolama alanı için fiyatlar, aylık 1,99 ABD dolarından başlamaktadır. Planlar; Google uzmanlarına erişim, gelişmiş fotoğraf düzenleme araçları gibi üyelere özel özellikler, paylaşılan aile planları ve daha pek çok avantaj sunar.

Önemli: Pixel 5 veya daha eski bir cihazınız varsa Pixel cihazlarınızdan yedeklenen fotoğraf ve videolar için ücretsiz ve sınırsız depolama alanından yararlanmaya devam edersiniz. Sunulan depolama alanı seçenekleri hakkında daha fazla bilgi edinin.

Daha fazla bilgi

Şu an bir şey yapmam gerekiyor mu?

Hayır, bu değişiklik 1 Haziran 2021'e kadar geçerli olmayacak. Çoğu kullanıcı ise bu sınıra yıllar sonra ulaşacak. Müdahale etmeniz gereken bir durum olduğunda size hatırlatıcı göndereceğiz.

Depolama alanım ne zaman tükenecek?

Google Hesabınızın depolama alanı sınırına ulaşmasına ne kadar zamanınız kaldığına dair kişiselleştirilmiş bir tahmini inceleyebilirsiniz. Bu tahmin; Google Fotoğraflar, Gmail ve Drive'daki fotoğrafları, videoları, dosyaları ve diğer içerikleri yedekleme sıklığınızı temel alır.

Aşağıdaki durumlarda tahmin yapılması mümkün olmayabilir:

  • Son birkaç ay içinde düzenli olarak içerik yüklemediyseniz.
  • Depolama alanı kotanıza yaklaştıysanız ve bu nedenle, doğru bir zaman çizelgesi tahmini sağlama imkanımız bulunmuyorsa.
  • Hesabınız iş, okul, aile veya başka bir grup üzerinden sağlanıyorsa.
  • Depolama alanınızda yer kalmadıysa.

Depolama alanımı yönetmek için ne yapabilirim?

Haziran 2021'den itibaren, depolama alanınızı yönetmenize yardımcı olacak yeni ücretsiz depolama alanı yönetim aracımızı kullanabilirsiniz. Bu araç; karanlık, bulanık çıkmış veya başka nedenlerle istemeyeceğiniz fotoğrafları bulup silmenize yardımcı olabilir. 

Daha fazla depolama alanına ihtiyaç duyuyorsanız, ABD'de aylık 1,99 ABD dolarından başlayan fiyatlarla Google One'da (varsa) daha fazla depolama alanına sahip olabilirsiniz.

Şu an ne kadar depolama alanı kullanıyorum?

Şu an ne kadar depolama alanı kullandığınızı Fotoğraflar uygulamasından kontrol edebilirsiniz.

Sınırı aşarsam fotoğraflarıma ne olur?

Depolama alanınız veya kotanız tükenirse 1 Haziran 2021'den sonra fotoğraf ve video yedekleyemezsiniz. Kotanızı aştığınızda, size sunulandan daha fazla depolama alanı kullanıyorsunuz demektir. Kotayı 24 ay aşarsanız içeriğiniz bu durumdan olumsuz etkilenebilir. Google One depolama alanı yöneticisini kullanarak dilediğiniz zaman, ürünlerin içinden yer açabilirsiniz. Google depolama alanınızı nasıl yöneteceğinizi öğrenin.

"Google Fotoğraflar, kullanıma sunulmasından bu yana geçen beş yılı aşkın süre içinde fotoğraflarınızı yönetmek için kullanılan bir uygulama olmanın çok ötesine geçti. Nostaljik hissettiğinizde, anılarınızı tekrar yaşamak istediğinizde uğradığınız bir yere dönüştü. Artık Google Fotoğraflar, aralarında sizinkilerin de bulunduğu 4 trilyondan fazla fotoğraf ve videoya ev sahipliği yapıyor. Üstelik her hafta 28 milyar yeni fotoğraf ve video daha yükleniyor. Daha da fazla anıya kucak açmak ve Google Fotoğraflar'ı geleceğe hazırlamak için depolama alanı politikamızda yapacağımız bir değişikliği duyurmak istiyoruz.

1 Haziran 2021'den itibaren Yüksek kalite ayarında yedeklenen tüm yeni fotoğraf ve videolar, Google Drive ve Gmail gibi Google hizmetlerinde şu an olduğu şekilde, Google Hesabınızla birlikte sağlanan 15 GB'lık ücretsiz depolama alanında veya ek depolama alanı satın aldıysanız bu depolama alanlarında hesaba katılacak.
1 Haziran 2021'den önce Yüksek kalite ayarında yedeklemiş olduğunuz fotoğraf veya videolar bu değişikliğin kapsamında olmayacak ve Google Hesabı depolama alanınızda hesaba katılmayacak. Buna, Yüksek kalite ayarında yüklemiş olduğunuz mevcut tüm içeriğiniz dahildir.
Bunun önemli bir karar ve büyük bir değişim olduğunun farkındayız. Bu yüzden, size çok önceden haber vermek ve bu değişikliğe ayak uydurmanıza yardımcı olacak kaynakları sağlamak istiyoruz.
Şu an bir şey yapmam gerekiyor mu?
Hayır. Google Fotoğraflar'ı fotoğraf ve videolarınızı yedeklemek için kullanmaya devam edebilirsiniz. 1 Haziran 2021'den sonra size ulaşacağız ve depolama alanı sınırınıza yaklaştığınızda size hatırlatıcılar göndereceğiz. Çoğu kullanıcı yıllarca herhangi bir müdahaleye ihtiyaç duymayacak.
Ücretsiz 15 GB depolama alanım ne zaman dolacak?
Kotanıza ulaşmanıza ne kadar zaman kaldığını gösteren kişiselleştirilmiş bir tahmin oluşturduk. Bu tahmin; fotoğraf, video ve diğer içerikleri Google Hesabınıza ne sıklıkta yedeklediğinizi dikkate alıyor.
Depolama alanımı yönetmek için ne yapabilirim?
1 Haziran 2021'de yeni bir depolama alanı yönetimi aracını kullanıma sunacağız. Bu araçla karanlık, bulanık çıkmış veya başka nedenlerle istemeyeceğiniz içerikleri kolayca bulup silebileceksiniz. Kullanıma sunulduğu bölgelerde Google One üzerinden daha fazla depolama alanı satın almanız da mümkün.
Anılarınızı Google Fotoğraflar'da güvenle depolamayı tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Bu değişiklik, fotoğraf depolama alanına yönelik artan talebi karşılamamıza ve Google Fotoğraflar'ı geleceğe hazırlama konusuna odaklanmamıza yardımcı olacak. Bu değişiklikle ilgili daha fazla bilgi edinmek için ilgili Yardım Merkezi makalemize veya Blog Yayınımıza göz atın.
Teşekkür ederiz,
Google Fotoğraflar Ekibi

Yorumlar