Terra 2.0 Network Token LUNA 30 Dolara Ulaştı

 Terra 2.0 Network Token LUNA 30 Dolara Ulaştı

Terra 2.0 Network Token LUNA 30 Dolara Ulaştı

Terra 2.0 ana ağı bugün saat 9 civarında resmen blok üretimine başladı.

Terra CEO'sunun önerisi topluluk tarafından kabul edildi ve yeni LUNA piyasaya çıkmaya başladı.

LUNA bugün bazı kripto para borsalarında işlem görmeye başladı. Şu anda en yüksek hacim 17 milyon dolar ile Meksika merkezli kripto borsası MEXC'de, en düşük hacim ise OKX'te.

LUNA henüz Binance , FTX ve Huobi'de listelenmemiştir ancak ByBit, MEXC, KuCoin, Biture, Kraken ve OKX'te işlem görmektedir.

MEXC borsasında 19,5 dolara ulaşan LUNA, ByBit ve Biture borsalarında 30 dolara yükseldi. CoinMarketCap verilerine göre 1 milyar arza sahip olan kripto para, 210 milyon dolaşımda bulunuyor.

Yazının yazıldığı sırada 6,8 dolardan işlem gören LUNA'nın piyasa değeri şu anda 1.4 milyar dolar civarında.

Sosyal medyadaki kripto para analistleri ve yorumcuları, yeni LUNA'nın piyasaya sürülmesine oldukça tepki gösteriyor. Yorumcular, bu şekilde önceki mağduriyetin çözülmeyeceğini düşünüyor.

Yeni LUNA'nın fiyat olarak çökeceğini düşünenler çok olurken, bu kripto paranın LUNA Classic'in en üst seviyesi olan 120 dolara ulaşacağını düşünenler de var .

İşte Terra Yatırımcılarının İzlemesi Gereken Süreç!

Terra (LUNA) 2.0 lansmanı için resmi duyuruyu yapan ekibe göre, Terra 2.0 Pheonix-1 ana ağı nihayet yayında ve Blockchain ağındaki ilk bloğu oluşturuyor.

Yepyeni Terra Blockchain'in Blok 1'i (Phoenix-1), 28 Mayıs 2022'de Türkiye saatiyle sabah 9'da resmi olarak üretildi. Ekibin resmi duyurusu, LUNA jetonlarını almaya hak kazananların, Terra istasyonu tarayıcı uzantıları aracılığıyla yeni Phoenix 1 ağını seçerek cüzdan bakiyelerini kontrol edebileceklerini ekliyor. Terra'nın kurucusu Do Kwon şunları yazdı:

LUNA'NIZI (YA DA BAZI BORSALARIN ANLATTIĞI GİBİ LUNA2) TOKEN BAKİYELERİNİZİ GÖRMEK İÇİN İSTASYONDA GİRİŞ YAPMANIZ VE SAYFAYI YENİLEMENİZ GEREKMEKTEDİR.

Kullanıcılar, yeni sıvı LUNA jetonlarıyla ödüller kazanmak için Terra Station'a bahis oynamak gibi çeşitli şeyler yapabilirler. Kullanıcılar yayınlandıktan sonra bunları dApp'lerde kullanabilir, takas edebilir ve hatta yönetim kararlarına katılabilir. Ayrıca bildirdiğimiz gibi, Terra 2.0 bir çatal değil, tamamen yeni bir Blockchain. Sonuç olarak, Terra Classic üzerinde çalışan dApp'lerin yeni zincirde yeniden başlatılması gerekiyor. RandomEarth, Astroport, Spectrum, Prism, Nebula, EdgeProtocol, TerraSwap ve diğerleri dahil olmak üzere bazı dApp'ler yeni zincire geçti.

Stake edilen LUNA'lar nasıl kontrol edilir?

Terra, LUNA airdrop'unun önceden belirlenmiş ve eleme bölümü için kullanıcıların basit bir üç adımlı süreci izlemesi gerektiğini açıklıyor.

- Terra Station Masaüstü Uygulamasını açın

- Phoenix-1 Ağı'nı seçin

- Stake edilen paraları ve stake edilen doğrulayıcıyı görüntülemek için “stake:” sekmesine tıklayın.

Kullanıcılar istedikleri doğrulayıcıyı seçme ve stake ödülleri kazanmaya başlama özgürlüğüne sahiptir. Kullanıcılar bunu yeniden yetkilendirerek veya yetkilendirmeyi kaldırarak ve ardından hisseyi yeniden devrederek yapabilir. Kullanıcılar, LUNA'ları stake edildiğinde ve hak kazanma sürecindeyken bile stake ödülleri almaya devam edecekler. Terra ağının arkasındaki ekip yaptığı açıklamada, “Bugün, Terra topluluğu için bir sonraki bölümün başlangıcını işaret ediyor: potansiyelimizin sınır tanımadığı ve kolektif yaratıcılığımızın gelişebileceği bir yer” diyor.


kaynak


Yorumlar